Glaszetten

 

isolerend dubbel glas 

floatglas

hardglas

gelaagd glas

Isolerend dubbelglas

Isolerend dubbelglas wordt toegepast in alle gevallen waar warmte-isolatie noodzakelijk is. De spouw tussen de ruiten zorgt voor de isolatie en beperkt warmteverliezen en dus energiekosten. Bovendien zal ’s winters het glasoppervlakte aan de binnenzijde minder koud worden zodat hinderlijke condensvorming wordt voorkomen, of in ieder geval sterk verminderd.

Floatglas

Floatglas

In de fabricage van glas onderscheidt men twee niveaus. Tijdens de primaire glasfabricage wordt blank of gekleurd basisglas vervaardigd. Het zogenaamde floatglas. Vervolgens wordt dit floatglas be- of verwerkt tot isolerend dubbelglas, gelaagd glas, hardglas, gebogen glas, glas voorzien van een coating e.d.

Gelaagd glas

Gelaagd glas

Gelaagd glas is onder te verdelen in inbraakwerend glas en kogelwerend glas.
Bij inbraakpogingen gaat het vaak om zware voorwerpen met een relatief lage snelheid. Bij kogels uit vuurwapens gaat het om lichte voorwerpen met een zeer grote snelheid. De twee aanvalsmethoden hebben een geheel andere uitwerking op gelaagd glas. Voor inbraakwering zijn veel PVB folies nodig, voor kogelwering juist veel glas.

Hardglas (= voorgespannen glas)

Hardglas heeft als bijzonderheid dat de buigbreeksterkte t.o.v. normaal glas tot zo’n vijf maal groter is. Ook de bestendigheid tegen temperatuurverschillen is aanzienlijk hoger dan voor conventioneel glas het geval is. Een veel gebruikte methode om dit te bereiken is het thermisch voorspannen.

Bij voorkeur komen we zelf inmeten. Meer weten? Neem contact met ons op

Zonbeheersend glas

Zonbeheersend (zonabsorberend- en/of zonreflecterend glas) glas is isolatieglas voorzien van een zonwerende coating. De hoeveelheid binnentredende zonne-energie kan hiermee worden beïnvloed. Het scala aan kleuren en het spiegelend effect van zonbeheersend isolatieglas bieden de architect de mogelijkheid het uiterlijk van een gebouw te verfraaien.

Geluidswerend glas

Geluidsisolerend glas is een beglazing met uitstekende geluidsisolerende eigenschappen. De beglazing bestaat uit twee ruiten van verschillende dikte en/of samenstelling en eventueel een speciale gasvulling in de spouw.

In- en uitbraakwerend gelaagd glas

Onder de benaming gelaagd glas zijn twee producten op de markt met verschillende eigenschappen en toepassingsgebieden. Het al tientallen jaren bestaande glas met een of meerdere speciale folies (PVB folie= Polyvinylbutyral folie) is het meest gangbare.

Zonbeheersend gla