Isolerend dubbelglas

Isolerend dubbelglas wordt toegepast in alle gevallen waar warmte-isolatie noodzakelijk is. De spouw tussen de ruiten zorgt voor de isolatie en beperkt warmteverliezen en dus energiekosten. Bovendien zal ’s winters het glasoppervlakte aan de binnenzijde minder koud worden zodat hinderlijke condensvorming wordt voorkomen, of in ieder geval sterk verminderd.

Floatglas

In de fabricage van glas onderscheidt men twee niveaus. Tijdens de primaire glasfabricage wordt blank of gekleurd basisglas vervaardigd. Het zogenaamde floatglas. Vervolgens wordt dit floatglas be- of verwerkt tot isolerend dubbelglas, gelaagd glas, hardglas, gebogen glas, glas voorzien van een coating e.d.

Gelaagd glas

Gelaagd glas is onder te verdelen in inbraakwerend glas en kogelwerend glas.
Bij inbraakpogingen gaat het vaak om zware voorwerpen met een relatief lage snelheid. Bij kogels uit vuurwapens gaat het om lichte voorwerpen met een zeer grote snelheid. De twee aanvalsmethoden hebben een geheel andere uitwerking op gelaagd glas. Voor inbraakwering zijn veel PVB folies nodig, voor kogelwering juist veel glas.

Hardglas (= voorgespannen glas)

Hardglas heeft als bijzonderheid dat de buigbreeksterkte t.o.v. normaal glas tot zo’n vijf maal groter is. Ook de bestendigheid tegen temperatuurverschillen is aanzienlijk hoger dan voor conventioneel glas het geval is. Een veel gebruikte methode om dit te bereiken is het thermisch voorspannen.

Bij voorkeur komen we zelf inmeten. Meer weten? Neem contact met ons op.